Бившият президент на БОК и БФС проф. Иван Славков, в типичния си стил, коментира нападките срещу настоящия шеф на футболната ни централа Борислав Михайлов. Той се спря пред журналистите след церемонията „Футболист на годината”. Най-големият приз спечели за рекорден шести път Димитър Бербатов. „Оправям ахилеса и съм готов за квалификациите”, изцепи се Батето.

На въпрос, свързан с отправените искания за оставка на Михайлов, батето каза: „На него за първи път му я искат, а на мен ми я искаха 10 години. Пожелавам му здраве и на него. Не коментирам събитията нито във футбола, нито в БОК. Знаете, че аз съм наказан, което означава, че нямам право на глас. В момента в българския футбол нещата вървят наляво. Колкото повече обедняват масите, толкова повече олевяват. Четете Маркс и Енгелс. Тоест да живеят левите крила.”

„Моята тройка бе шведска”, не пропусна да се пошегува бившият шеф на БФС. „Церемонията бе хубава, прие се добре от публиката и от Вас”, каза още той.

На въпрос, дали му харесват ЦСКА и Левски, Славков отвърна с контравъпрос: „А те с какво се занимават? Разбира се, че не ми харесват. Казвам го като зажаднял за футболни успехи фен”.

„Щадете нашите момчета”, обърна се Батето към журналистите. „Както сега става с Румяна Желева, дето щели да я номинират или не. Защо трябва да се водим по акъла на Запада. Момичето е хубаво и беше добре подготвено”, добави Иван Славков.

„Ще пожелая да ме накарат да гледам футбол и не само по телевизията, а по стадионите. Това означава, че Бойко Борисов трябва да даде пари за стадионите. Вие говорили ли сте с него? На него дали му харесват тия стадиони? Сега гледам билярд и снукър, защото много ми харесват топките. Да сте живи и здрави”, добави още Иван Славков.

„Ще попитам Димитър Пенев, какво точно стана с Любослав. Не мисля, че става дума за пари. То момчето нали подаваше оставка. Ако сега я използват нея, за да го махнат, не са прави”, коментира Славков случващото се в ЦСКА.

Той не пропусна да вземе отношение и случващото се в българската федерация по щанги: „Брал съм толкова ядове с тях. Колко пъти съм ги защитавал. Това си е плод на общия хаос в държавата. Аз искам да се оправят нещата там. Ако ще да станат 7 федерации. Все пак те заедно с борбата са ни донесли най-много медали”.