ЦСКА-Чикаго спечели благотворителен турнир в Северна Америка, надвивайки НКП на Левски в Северна Америка, „Сокър фен-клуб Лудогорец”, както и фенове на Ботев Пловдив – „Бултрас Чикаго”.

Известен факт е, че „ветровитият град” е един от бастионите на българска диаспора отвъд Океана.

Фенове на български грандове в прекрасен турнир за благородна инициатива

Турнирът бе организиран с цел набиране на средства на бившия волейболист от Монтана Антонио Давидов. Един от главните инициатори на надпреварата през уикенда бе бившият професионален футболист Мирослав Манолов. ЦСКА надви Лудогорец със 7:3, а последва и втора победа – над „вечния враг” Левски с 8:4 и труден успех срещу Ботев Пловдив с 11:8. 

Фенове на български грандове в прекрасен турнир за благородна инициатива

По този начин „армейците” финишираха на първото място, а втори остана Ботев, който записа успех над Левски с 8:4 и победа срещу „орлите” с 10:6. В борба за третото място Левски и Лудогорец спретнаха пищно реми – 5:5, като бронзовият медалист бе отреден след дузпи. При тях „сините” бяха по-точни от своя съперник и заеха третата позиция.

Фенове на български грандове в прекрасен турнир за благородна инициатива.

Давидов се нуждае от трансплантация на бъбрке, а донор е намерен. До този момент са събрани 30 хиляди лева, като са нужни 77 хиляди лева за операцията. Антонио Давидов е на хемодиализа от две години, а интервенцията е планирана за средата на декември.

Фенове на български грандове с прекрасна инициатива