Българският нападател Мерт Дурмуш е много близо до трансфер в италианския Пиза, който играе в Серия B, пише изданието TuttoMercatoWeb.com. Той трябва да подпише договор за 3 години с клуба от Тоскана. Очаква се той да завърши сезона в настоящия си отбор в Серия D, където е титуляр, и през лятото да премине за три години в Пиза.

Бившият футболист на Литекс Ловеч, който е роден през 2005 година, направи отлично впечатление в Италия, след като през есента записа 12 мача и 3 гола за Санкаталдезе в Серия D. През есента младият български талант бе следен и от скаути на Палермо. В Санкаталдезе играе и друг българин - Тома Ушагелов.

Отборът на Пиза е на 13-о място в Серия B, като е на 4 точки над Асколи, който е първият отбор, намиращ се в момента в зоната на тимовете, които ще играят плейофи за оставане в групата. 

В Серия B има сериозно представителство на български футболисти, като в Кремонезе играе националният защитник Валентин Антов, в Специя е друг бранител - Петко Христов, а Димо Кръстев премина през тази зима под наем в ФералпиЗало./ БТА