Инвестиции в инфраструктура и обучение на треньори са две от основните мерки за повишаване на качеството на футбола у нас, заяви президентът на БФС Борислав Михайлов при откриването на нов футболен комплекс в квартал Надежда в столицата.

"Тези игрища са пътят да тръгнем обратно нагоре. Това е, което можем да направим ние като Футболен Съюз - инфраструктура и обучение на треньори. Оттам всичко си зависи от децата и техните треньори", коментира Михайлов.

"Това е първото игрище. Ще има и в Люлин. Вече се работи във Видин, Казанлък, Сандански. Ние се опитваме да помагаме там, където има най-много нужда. "Надежда" е голям квартал с много деца. Надявам се да помогнем на малките, да играят, да са щастливи и дано някой от тях стане голям футболист. Това е огромна инвестиция. Благодарим и на общината, че даде този терен за 20 години", добави Михайлов.

Той е категоричен, че малка страна като България трудно може да повтори подвизите си от миналото и сравни страната с Унгария, където също дълго време няма успехи.

"България е малка държава. Например Унгария и други такива страни с подобно население - всичко е въпрос на генерация. И Унгария през 50-те години имаше успехи. Ние вече 14 години не можем да се класираме на голямо първенство. Надявам скоро да постигнем тази цел или поне отборът да изглежда на европейско ниво", каза още Михайлов./БТА