Президентът на шампионите от Левски Тодор Батков засегна в интервю за Нова телевизия и темата за българското съдийство. Той е категоричен, че ще иска съдии от чужбина поне за пет от мачовете на неговия отбор.

„Категорично ние ще настояваме за дербитата да има чужди съдийски бригади, заяви Батков. Въобще не ме интересува някой дали ще се обиди и колко добри съдии имаме. Видяхме колко добри съдии имаме. Тези, които ни представляват в чужбина УЕФА ги лишава от права за корупция и за черно тото. Тези, които свирят вътре, виждате и при тях какво е положението. Ако искат да има първенство и Левски да участва в него, да бъдат така добри да се съобразят с нас. Нямам претенции от къде ще бъдат съдиите. Готов съм да заплатя всички разходи за тяхното идване.”

Тодор Батков бе накаран да коментира и избирането на Николай Йорданов за съдия на годината у нас. „ Това просто е скандално, възмутено заяви Батков. Това е хулиганско-мутренско поведение. По този начин реагира и вече бившата съдийска комисия награждавайки го този хубавец за съдия на годината. Каква му е заслугата? Че изпълни поръчка или какво?”