Дошлият на проби в Левски нигерийски нападател Узувуро Онест Амаоби заяви, че е играл в Португалия, Южна Африка, Мароко и Виетнам, като преди да дойде на Герена, е носил екипа на първодивизионния виетнамски Бекамекс Бин Дон.

„Бях голмайстор на виетнамското първенство”, каза Амаоби и продължи: „Дори сега бях водещ голмайстор, а както знаете, аз напуснах преди два-три дни. Опитвах се да вкарам 15 гола, като вече бях отбелязал 13. През миналия сезон вкарах 10.”

„В Португалия не успях да се наложа. Трябваше да подпиша четири годишен договор, но три месеца имах проблеми с подписването на контракта, тъй като два тима се бореха за мен. Положението стана невъзможно и отидох да играя във Виетнам. Проблемът в Португалия не беше игрови, имах проблем с договора”, призна състезателят.

„През миналия сезон те играха в Шампионската лига в една група с Челси, Барселона и Бремен, гледах ги тогава”, показа Амаоби, че е добре запознат с представянето на Левски в Европа в последните няколко години..

Нападателят обясни, че бързо е намерил общ език с нигерийците в състава на сините – Ричард Еромоигбе и Екундайо Джайеоба и очаква, че те ще му помогнат бързо да се приспособи към обстановката в България.

Запитан защо е известен със страховития прякор Кошмара, Амаоби обясни, че този псевдоним е свързан единствено с поведението му на терена.

„Хората ти избират име заради начина, по който играеш. Обичам да побеждавам и да вкарвам голове. Ако не се разпиша, не се чувствам добре. Хората виждат, че съм много агресивен пред гола. Никой извън футбола не ме нарича така”, сподели още нападателят.

Амаоби потвърди, че в момента е свободен агент и обясни, че играе с десния крак, но отбелязва повече голове с левия. Острието заяви, че може да вкарва и с глава, но е по-добър, когато играе с крака.