По-малко от пет месеца след като претърпя сърдечен арест най-големият син на баскетболната звезда ЛеБрон Джеймс - ЛеБрон Джеймс-младши се завърна на терена.

"Брони", както е наричан Джеймс-младши, направи официален дебют за отбора на Университета на Южна Калифорния при поражението със 79:84 след продължение от Лонг Бийч Стейт, а сред публиката бяха семейството му и приятели.

19-годишният баскетболист влезе от резервната скамейка и записа 4 точки, 3 борби и 2 откраднати топки за 17 минути игра.

"Искам само да кажа, че съм благодарен за всичко", заяви след мача Брони Джеймс. "Просто искам да благодаря на всички, които ми помогнаха да стигна до този момент", добави той.

Възможно е ЛеБрон Джеймс да почака сина си Брони за потенциалния му дебют в Националната баскетболна асоциация (НБА) с надеждата да играе редом с него, пише специализираното издание Eurohoops.net.

"Дори не мога да опиша колко емоционален беше днешният ден за мен. Изтощен съм и всичко, което мога да кажа е: "Брони ти си невероятен!" По дяволите победите и загубите, които ще последват занапред", коментира ЛеБрон Джеймс в социалните мрежи и допълни: "Ти вече спечели най-голямата цел/шампионат и това е живот!"/ БТА