Всички мислят, че една от баскетболните легенди Дирк Новицки е готов да се откаже след края на сезона, освен самият германец. 40-годишният ветеран все още не е обявил категоричните си планове за след последния мач от сезона, но явно от клуба му Далас Маверикс постепенно го тласкат към пенсията. 

Босът Марк Кюбан разкри, че е планирал "велико прощално шоу" за него в последния домакински мач за сезона. Той ще е на 9 април срещу Финикс Сънс. Далас няма да участва в плейофите заради слабия си редовен сезон. 

Въпреки всичко, Кюбан е готов да даде още един сезон на Новиьки, стига той сам да реши, че го иска. Съвсем наскоро ветеранът обяви, че с удоволствие би останал още една кампания до младите звезди на отбора. Това би бил неговият 22-и сезон в НБА, което би било едноличен рекорд. 

"Дирк се чувства много по-добре сега, така че не е ясно дали ще се откаже след края на този сезон. А това ще ни създаде страхотни проблеми, защото сме му подготвили убийствен прощален мач, вече всичко е уредено. Но ако се наложи, ще го повторим и догодина, ОК е това. Всичко зависи само от него", сподели Кюбан.