Фенове, съотборниците и дори собственикът на Далас Маверикс Марк Кюбан са убедени, че един от символите на клуба Дирк Новицки ще приключи кариерата си в края на сезона. Но явно самият германец, който след няколко месеца навършва 41 години, няма подобни намерения. 

Той започна кампанията контузен и точно затова всички очакваха, че тялото му няма да издържи натоварванията в НБА още един сезон. Но Новицки се чувства все по-добре и дори това може да го накара да отложи плановете си за пенсия, за да помогне на младите момчета в отбора. 

"Чувствам се, че все още имам сила в себе си. Вече нямам тези болки от началото на сезона, чувствам се все по-добре и все по-силен. Мисля, че мога да помогна на младите момчета покрай мен. В началото на сезона исках само да играя, а сега съм убеден, че дори мога да помогна с много."

"Все още не съм мислил за края на кариерата си. Ще бъда щастлив да съм сред младите момчета още една година, но всичко зависи от тялото ми. Имах проблеми този сезон, но сега ги превъзмогнах и се чувства по-силен от всякога."

"Мисля, че ще изчакам още малко с решението си за кариерата, но при всички положения бъдещето на Далас е светло. Ако Лука Дончич и Кристапс Порзингис продължат да са заедно и останат здрави, ще помогнат много. Бих искал да съм сред тях и да им помагам по някакъв начин", заяви великият Дирк. 

Германецът играе 21-и сезон в НБА, като постави рекорд за най-много кампании с екипа на един отбор, тъй като всичките му са с Маверикс. Ако остане на терена и догодина, той ще бие рекорда за най-много сезони като баскетболист в Лигата на извънземните.