Почти четири часа в своя „Юнайтед Сентър“ прекараха баскетболистите на Чикаго Булс, за да измъкнат трета победа в плейофната серия срещу Бруклин със 142:134. Три продължения бяха необходими, за да се излъчи победителят в четвъртия двубой от четвъртфинала в Източната конференция на НБА, след като редовното време приключи при 111:111.

Феновете на „биковете“ почти бяха отписали мача по-малко от три минути преди края, когато любимците им изоставаха с цели 14 точки. Гардът Нейт Робинсън обаче успя да наниже 12 поредни точки, а след тях даде асистенция към Карлос Буузър за изравнителния кош. Плеймейкърът на Чикаго вкара 23 от своите 34 точки тъкмо в последната четвърт, но напусна игра в края на второто продължение заради извършени 6 лични нарушения.

„Ние взехме таймаут и после дадохме топката на Нейт. После пак взехме таймаут и дадохме топката на Нейт. После отново взехме таймаут и дадохме топката на Нейт“, бе обяснението на Буузър за стратегията на своя тим в заключителните минути.

Мачът стартира чудесно за биковете, които се оттеглиха с 11 точки преднина на полувремето, но изиграха много слаба трета част, за да се стигне до преднината от 14 точки за Бруклин в последната. Гостите можеха да убият устрема на Чикаго при 109:95 в своя полза, когато Си Джей Уотсън открадна топката и излезе сам срещу коша, но заби твърде силно и топката отскочи от ринга. Дерон Уилямс бе най-резултатен за Нетс с 32 точки и 10 асистенции, но вкара само две в 15-те минути добавено време.

Други резултати от плейофите в НБА:

Лос Анджелис Клипърс – Мемфис 83:104 (2-2 победи)

Индиана – Атланта 69:90 (2-1)

Оклахома – Хюстън 104:101 (3-0)