НБА обяви, че играчите, които откажат да играят след рестарта на редовния сезон във Флорида следващия месец, трябва да уведомят отборите си до 24 юни и ще бъдат изправени пред орязване на заплатите до 14 срещи.

ESPN.com публикува, че Асоциацията на играчите в лигата е информирала своите членове, че трябва да вземат решение до 24 юни относно това дали ще играят или не в двубоите в курорта Уърлд Дисни в Орландо, Флорида. Собсвтвениците и Съюза са постигнали споразумение, според което всеки играч, който реши да не играе при подновяването на сезона, ще му бъде орязвана от заплатата до максимум 14 срещи.

„Това може да не важи за всички. Ще бъде огромна жертва от тези играчи и за всички други въвлечени – треньорите, реферите“, каза комисионерът Адам Силвър. НБА бе преустановен в средата на март заради пандемията от коронавирус. Тренировъчният лагер преди рестарта ще се проведе между 9-29 юли, а редовният сезон се подновява на 30 същия месец. 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.