Една от звездите на женската НБА Ейжа Дур е само на 23 години, но кариерата й е пред сериозна въпросителна. Коронавирусът я застига на 8 юни 2020 г. и 8 месеца по-късно тя все още се бори с болестта. В драматична изповед баскетболистката на Луисвил Кардиналс разказва с какво се е сблъскала, какво е преживяла и защо може да не играе повече баскетбол.
 
"Животът ми се промени напълно на 8 юни - денят, в който бях диагностициран с COVID-19. По време на болестта си загубих почти 15 килограма. Имах тежки симптоми. Не можех да дишам, кашлях кръв. Болката в белите дробове беше невероятно силна. Усещането беше сякаш някой с  дълъг нож непрекъснато пронизва дробовете ми. Събуждах се през нощта, отивах в тоалетната и повръщах.  
 
Лекарите все още не ми позволяват да играя баскетбол. Забранено ми е каквото и да е физическо натоварване, тъй като това може да доведе до влошаване. Този начин на живот е много труден, макар че съм свикнала да преодолявам какви ли не препятствия.
 
Но се радвам, че мога да разкажа историята си на други хора. Това е голямо изпитание и аз ще продължа да се боря", откровена е Ейжа Дур.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.