Старши треньорът на Чикаго Булс Джим Бойлън е уволнен, съобщи клубът от Националната баскетболна асоциация на официалния си сайт.

"След щателно анализиране на ситуацията в клуба реших, че е време за нов подход и смяната начело на отбора е наложителна", заяви новият изпълнителен вицепрезидент по баскетболните операции на "биковете" Артурас Карнисовас.

"Това бе трудно решение, но е време нашият франчайз да направи следващата стъпка и да поеме в една нова посока. Джим е страхотен човек, който искрено се интересува от клуба и от баскетбола, затова искам да му благодаря за професионализма и отдадеността", заяви още литовецът.

Джим Бойлън влезе в треньорския щаб на Чикаго през сезон 2015/16, а на 3 декември 2018 година бе назначен за старши треньор. С младия отбор на "биковете" обаче той постигна едва 39 победи в 123 мача и не бе тайна, че не бе харесван от част от играчите в тима.

От Чикаго Булс съобщиха, че започват търсенето на нов треньор, а според медиите в САЩ като фаворити за вакантната позиция се очертават помощникът в Денвър Нъгетс Уес Ънселд-младши, помощникът в Торонто Раптърс Ейдриан Грифин, помощникът в Милуоки Бъкс Дарвин Хам и бившият наставник на Бруклин Нетс Кени Аткинсън./БТА