Тим Хардауей, Ману Джинобили, Суин Кеш, Боб Хъгинс, Дел Харис, Линдзи Уолът, Мариан Стенли, Тереса Шанк Гренц и Джордж Карл бяха представени като нови членове на баскетболната Зала на славата в Спрингфийлд, САЩ в събота вечер.

Хардауей разказа на сцената история от началото на кариерата си в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада, когато съотборниците му в Голдън Стейт Крис Мълин и Мич Ричмонд често му задавали един въпрос. Те го питали колко велик иска да бъде. „Едно момче от Чикаго стигна до Спрингфийлд, Масачузетс. Невероятно“, заяви 56-годишният в момента Хардауей, цитиран от агенция АП.

Всички новоприети членове на баскетболната Зала на славата изтъкнаха каква чест е да бъдат приети в подобна компания и благодариха на онези, помогнали им по пътя към върха.

Аржентинецът Ману Джинобили бе представен от Тим Дънкан – също член на Залата на славата. „Сан Антонио Спърс бяха едно огромно, силно, грижовно семейство за мен“, каза Джинобили, който се обърна към треньора Грег Попович: „Поп, какво да кажа? Ти беше толкова, толкова важен за мен и моето семейство и на терена, и извън него и никога няма да мога да ти благодаря достатъчно.“

Карл се развълнува изключително, когато благодари на треньора си в колежа в Северна Каролина Дийн Смит и предизвика усмивки, разказвайки за предизвикателството да тренира друг член на Залата на славата Гари Пейтън.

Специална почит бе отдадена на Бил Ръсел, който почина по-рано тази година. Церемонията започна с изказвания на Джери Уест и Алонзо Морнинг. „Бил беше изключителен спортист и човек. По свой начин, той направи по-добри всички съдби, до които се докосна.