НБА постави начало на гласуването за Мача на звездите. Този сезон България има представител в лигата в лицето на крилото на Сакраменто Александър Везенков, като всеки фен, който пожелае, може да го подкрепи.

Гласувайте за Везенков -  ТУК!

Вотът на феновете вече е в ход и ще продължи до 20 януари 2024 г. Демонстративното събитие ще се проведе на 18 февруари догодина в „Гейнбридж Фийлдхаус“, в Индианаполис. То ще бъде излъчено в повече от 200 държави и територии по света и ще бъде предавано на повече от 50 езика.

Всеки ден почитателите на играта могат да избират по 10 баскетболисти – 5-тима от Западната и 5-тима от Източната конференция. Тази година от лигата са осигурили шест дни, в които гласовете ще се броят за три – на Коледа (25 декември), на 1 януари, на 5 януари, на 12 януари, на 15 януари, както и на 19 януари, съобщава ball.bg.

Според правилата на НБА, 50% от гласовете ще зависят от избора на феновете, а по 25% си поделят играчите и журналистите, отразяващи мачовете от най-силното първенство в света. Междинните резултати ще бъдат съобщени на 4-ти, 11-ти и 18 януари догодина.

Титулярите за Мача на звездите в НБА ще станат ясни на 25 януари 2024 г., докато резервите ще бъдат обявени на 1 февруари. Последните ще бъдат избрани от треньорите в лигата.