Българският национал Александър Везенков изигра стабилен двубой при успеха на неговия Сакраменто Кингс над Вашингтон Уизардс със 143:131 у дома в пореден мач от редовния сезон на Националната баскетболна асоциация (НБА).

Спортист номер 1 на България за миналата година завърши с 8 точки, върховите в кариерата му отвъд Океана 7 борби (4 от които в нападение), 1 асистенция и 2 откраднати топки за близо 12 минути на паркета, като стреля 3/5 от полето и 2/3 от тройката.

Трима играчи приключиха с 25 и повече точки за победата на „кралете“, като над всички бе гардът Де‘Арън Фокс с точно 30 – той добави 5 борби и 6 завършващи подавания към статистиката си. Литовският център Домантас Сабонис се отчете с трипъл-дабъл – 28 пункта, 13 овладени топки и 12 асистенции, а Кийгън Мъри вкара 25. С 19 точки завърши Харисън Барнс, а 11 и 10 отбелязаха съответно Кевин Хюртер и Малик Монк.

За „магьосниците“ Джордан Пуул бе най-резултатен със своите 28 точки – 27 добави Кайл Кузма, а Тайъс Джоунс се размина с дабъл-дабъл – 16 пункта и 9 асистенции. По 11 точки записаха Билал Кулибали и Майк Мускала, но усилията им не бяха достатъчни за успех в Калифорния.

С третата си поредна победа в Лигата Сакраменто се изкачи на четвъртото място на Запад с баланс 16-9, докато Вашингтон е на предпоследната позиция в Източната конференция с четири успеха и цели 22 загуби.