Ламаркъс Олдридж отбеляза 22 точки при победата на Сан Антонио срещу Ню Орлиънс със 113:100 в мач от Националната баскетболна лига на САЩ и Канада (НБА), след който Спърс оттеглиха от употреба номера на легендата Тим Дънкан.

Това е четвърта поредна победа за Спърс в редовния сезон и те продължават да изостават само с две от лидера в Западната конференция Голдън Стейт Уориърс.

Сан Антонио оттегли от употреба номера на Дънкан след края на срещата с емоционална церемония. Той е може би най-важната личност в клубната история, след като изведе Спърс до пет титли в конференцията и спечели два пъти приза за най-полезен играч в лигата за своите 19 сезона в нея. Всички те бяха с екипа на тима от Сан Антонио.

Ламаркъс Олдридж отбеляза 22 точки за победата на Спърс, а центърът Пау Гасол добави още седем и спечели 14 борби. Победата беше четвърта поредна за отбора от Сан Антонио, който е с баланс 22-5 и отново има предимство срещу Хюстън. Рокетс са в серия от десет победи и са с баланс 21-7 преди директния двубой между двата отбора.

Брадли Бийл отбеляза 41 точки, а Маркийф Морис наниза 12 само в последната четвъртина за победата на Вашингтон със 117:110 срещу Лос Анджелис Клипърс. Джон Уол добави 18 точки и записа 11 асистенции за Уизърдс, които направиха серия от 22:8 преди финалната сирена и спечелиха третата си поредна победа в НБА.

Блейк Грифин завърши мача с 26 точки за Клипърс, които останаха на четири победи от Голдън Стейт в Тихоокеанската дивизия.

Гордън Хейуърд отбеляза 22 точки, а Руби Гобърт добави 21 и спечели 12 борби за победа на Юта с 82:73 срещу Мемфис. Четвъртият пореден успех в лигата остави Джаз начело на Северозападната дивизия с баланс 18-10, докато Оклахома Сити заема второто място с 16-11. Следващият мач на Юта е срещу Голдън Стейт.