Янис Антетокумбо изравни личния си резултат с 34 отбелязани точки, а Милуоки Бъкс хвърли бомбата на кръга, побеждавайки лидера на Изток и шампион на НБА Кливланд Кавалиърс със 118:101.

Антетокумбо добави в актива си 12 борби и 5 асистенции, за да сложи край на серията от четири поредни победи на шампионите, които обаче остават начело в Конференцията с 13 победи и 3 загуби. Джабар Паркър се отличи с 18, а Майкъл Бийзли- който влезе от резервната скамейка, със 17 за Бъкс, които са 4-и в същия поток с 8/8.

ЛеБрон Джеймс завърши с 22 точки за Кавс, а Кайри Ървивг с 20.
Домакините водеха с 22 точки в началото на четвъртия период и успя да удържи победата, след като Кавалиърс взеха да изваждат титулярите си от игра. Но аванс от 14 точки, натрупан в третата част, оказа най-голямо влияние за успеха на домакините.

Бруклин Нетс се нуждаеше от две продължения, но все пак се справи с Клипърс със 127:122. Шон Килпатрик завърши с рекордните в кариерата си 38 точки, като 31 от тях бяха реализирани през второто полувреме. Клипърс все пак остават на 2-о място в Тихоокеанската дивизия след финалиста от миналия сезон Голдън Стейт.

Гостите играха без Блейк Грифин и завършиха мача без треньора си Док Ривърс, който беше отстранен от пейката. За трети път пък им се случва да имат преднина от 18 точки и да губят.

Крис Пол вкара 26 точки за тях, добави 13 асистенции и 10 борби в своя пети трипъл-дабъл в последните 10 мача. Брук Лопес пък прибави 27 точки за домакините, а ДеАндри Джордан е с 21 за Лос Анджелис Клипърс.

Третата загуба за фаворит днес беше за Сан Антонио Спърс, който отстъпи с 83:95 у дома на Орландо. Спърс имаха серия от девет поредни победи и с 14/5 няма как да бъдат изместени от позицията си в класирането. Серж Ибака вкара 18 точки за Меджик, а Иван Фурние с 13 и Никола Вучевич с 12 са следващите им реализатори.

Кауи Леонард с 21 точки и ЛаМаркъс Олдридж с 16 не помогнаха за избягването на четвъртата домакинска загуба през сезона.

Високолетящият Хюстън Рокетс падна при визитата си на Юта Джаз със 101:120. Ракетите слязоха 3-и в Тихоокеанската дивизия с баланс 11/7, докато за Джазмените това е четвърта поредна победа или най-добрата им серия от началото на сезона. Отборът се придвижи 2-и в Северозападната дивизия, изоставайки само от лидера Оклахома.

Родни Худ завърши с 19 точки за Джаз, след като наниза 10 само в първата четвърт. Тогава беше и последният момент, в който гостите водеха в резултата. Руди Гоберт пък записа 11-и дабъл-дабъл в кариерата си с 16 точки и 14 борби.