Крилото на Лос Анджелис Лейкърс ЛеБрон Джеймс каза, че е щастлив от присъствието на фенове по трибуните, въпреки разправията, в която влезе с част от привържениците на Атланта Хоукс, който "езерняците" спечелиха със 107:99.

По време на последната четвърт на двубоя Джеймс влезе в устна разправия с мъж от първия ред на публиката в "Стейт Фарм Арина". В разправията веднага се включи и съпругата на господина - млада, 25-годишна жена на име Джулиана Карлос, която след това в Инстаграм пусна видео стори, в което обяснява, че е била наречена "к****" от баскетболиста и е влязла в спора, за да защити съпруга си.

Заради действията си двойката, както и други двама техни приятели, бяха съпроводени от охраната извън пределите на съоръжението, преди играта да продължи.

"Щастлив съм, че феновете са отново в залите. Липсва ми комуникацията с тях. Ние, като играчи, се нуждаем от тази връзка. Не мисля, че тяхното изгонване бе оправдано", каза Джеймс след срещата.

"Имаше диалог между двама възрастни мъже. Той каза своята гледна точка, аз - моята. Тогава жената се включи в спора и заяви какво мисли. Не смятам, че трябваше да ги гонят. Може би обаче са изпили някое друго питие в повече и официалните лица решиха, че това напрежение вероятно ще продължи. Тогава вече нямаше да става въпрос просто за мача", каза лидерът на гостуващия отбор.

Отборът на Атланта е един от малкото в НБА, който има лукса да играе пред фенове, макар и техният брой по трибуните да е силно ограничен. Въпреки това старши треньорът на Лейкърс Франк Вогел не бе особено доволен от случилото се. "Този инцидент показа, че имаме сериозен проблем с присъствието на феновете. Не може в залата да има хора със свалени маски, които да крещят в лицето на играчите и да застрашават здравето им. Коронавирусът все още е тук", коментира Вогел.