Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада и тази година няма да изневери на традицията точно на Коледа да се проведат пет крайно любопитни мача, съобщиха медиите зад Океана.

Програмата на единствената голяма лига в света, която редовно провежда срещи на 25 декември, ще започне с мача между шампиона за 2021 година Милуоки Бъкс, който ще гостува на финалиста от последния сезон Бостън Селтикс. Двата отбора играха във втория кръг на плейофите през последната кампания, като "келтите" постигнаха драматичен успех с 4:3 победи и елиминираха "елените". 

Последващият мач ще пренесе любителите на баскетбола в неговата Мека - зала "Медисън Скуеър Гардън", където местният Ню Йорк Никс ще приеме звездната селекция на Филаделфия 76ърс. 

На Коледа ще играе и носителят на приза за "Най-полезен играч" през последните два сезона Никола Йокич, чийто тим Денвър Нъгетс ще приеме Финикс Сънс. Програмата продължава с друг крайно любопитен мач от Тексас, където местният Далас Маверикс с Лука Дончич приема Лос Анджелис Лейкърс на ЛеБрон Джеймс и Антъни Дейвис.

Финалният двубой в празничния ден пък се очертава като най-любопитния и в него шампионът Голдън Стейт Уориърс ще бъде домакин на Мемфис Гризлис. Двата тима играха във втория кръг на плейофите през миналия сезон, като "войните" се наложиха с 4:2 успеха над "гризлитата".

Преди няколко дни бе обявено, че новият сезон в НБА ще започне в нощта на 18 срещу 19 октомври, като тогава Уориърс ще вдигнат шампионския си банер с двубой срещу Лейкърс.