Док Ривърс беше уволнен от поста на старши треньор на Филаделфия 76ърс.

61-годишният специалист прекара три сезона начело на тима, но и в трите Сиксърс отпадаха във втория кръг на плейофите. В неделя тимът отстъпи с 88:112 при гостуването си на Бостън Селтикс в седмия мач от полуфиналите в Източната конференция и отпадна с 3:4 победи, въпреки че водеше с 3:2 след двубой номер 5. Така Филаделфия остава без участие във финалите на Източната конференция от 2001 година насам.

За три сезона като старши треньор Док Ривърс постигна 154 победи и 82 загуби в редовната част от кампанията. В кариерата си той е водил още отборите на Орландо Меджик, Бостън Селтикс и Лос Анджелис Клипърс, като със Селтикс спечели титлата през сезон 2007/08. От 2010 година насам обаче воден от него отбор не е достигал финал в някоя от двете конференции.

Според ESPN фаворитите за овакантения пост са настоящият помощник в клуба Сам Касел, бившите помощници Майк Д'Антони и Монти Уилямс, доскорошният наставник на Милуоки Бъкс Майк Бъдънхолзър, доскорошният старши треньор на Торонто Раптърс Ник Нърс, както бившият старши треньор на Лос Анджелис Лейкърс Франк Вогел.