Бостън Селтикс може да бъде подсилен в търсене на втори пореден успех над Янис Адетокумбо и действащите шампиони Милуоки Бъкс в полуфиналите на Източната конференция. Серията бе изравнена след убедителния успех на „келтите“ със 109:86 в тяхната зала „Ти Ди Гардън“.

Избраният за Защитник на годината в Националната баскетболна асоциация (НБА) Маркъс Смарт, който пропусна въпросния мач номер 2 с „елените“, заяви в четвъртък, че „има огромни шансове да се завърна“, след като получи болезнена контузия на дясното бедро при загубата на Бостън в първия сблъсък. Гардът на Селтикс каза, че синината около коляното му е довела и до оток, който ограничил неговото движение – основната причина, поради която не играл във втората среща.

Той е оптимистичен, че ще бъде готов, когато серията бъде подновена в събота в Милуоки. „Веднага щом изчистим течността, всичко останало ще бъде окей“. Смарт добави, че невъзможността да играе във втория мач, при загубата в първия двубой, било нервно преживяване. „Много е трудно, и моите съотборници знаят – всеки, който ме познава, разбира, че ако аз пропускам мач, особено от плейофите, трябва наистина да имам проблем“.

Гардът останал доволен от силния мач на своите съотборници, като Джейлън Браун и Джейсън Тейтъм комбинирали за 59 точки при разгрома над Бъкс. „Не бяхме достатъчно остри в първия мач, поздравления за Бъкс, те излязоха на паркета и направиха това, което трябваше да направят, а ние не можехме да губим с 0-2 след първите си два двубоя у дома. Просто съм горд от начина, по който момчетата отговориха на предизвикателството и съм щастлив, че всеки помогна за тази победа“, завърши Смарт.