Баскетболистите на Оклахома Сити Тъндър разочариваха феновете си в домакинството на Далас Маверикс. Ръсел Уестбруук и компания допуснаха поражение от Далас Маверикс, който отдавна доиграва сезона, за да се свлекат до 8-та позиция в редовния сезон на Запад. 

Въпреки че "Гръмотевиците" вече са си осигурили класиране за плейофите, те едва ли ще искат да се паднат срещу водача в конференцията в първия кръг, затова ще трябва да се постараят в оставащите си пет мача до края на редовния сезон. 

Иначе Маверикс надделяха драматично със 106:103 в мач, който можеха да предрешат доста по-рано. Гостите от Тексас водеха почти през цялото времетраене на сблъсъка, като само епизодично изпускаха лидерството си, но не за дълго и не с голям аванс за съперника. 

На моменти Дирк Новицки и компания водеха с 14 точки, като тази преднина достигна апогея си в средата на втората четвърт. Но постепенно Оклахома Сити се върна в играта, а в третата четвъртина дори успя да излезе за кратко напред в резултата. 

Така се стигна до драматичната последна част, в която Далас отново излезе начело, но в самия край позволи на съперника да се приближи, а в последните секунди дори и на два пъти да поведе. Но след драмата в последните секунди успехът беше на страната на гостите, а Ръсел Уестбруук изпусна с финалната сирена поне да вкара мача в продължения. 

Иначе лидерът на Оклахома Сити Тъндър се отличи с поредния си трипъл-дабъл, като наниза 25 точки, овладя 11 борби и направи 11 асистенции. С дабъл-дабъл бяха Пол Джордж - 27 точки и 11 борби, както и Стивън Адамс - 20 точки и 15 борби. Джерами Грант добави 14 точки, но това не беше достатъчно за победата. 

За победителите Трй Бърк с 25 точки беше най-резултатен, а Джейлън Брънсън с 18, Девин Харис с 15 и Дуайт Пауъл с 11 спомогнаха за успеха. Дирк Новицки може да вкара само 7 точки, но беше цар в подкошието и за своите 26 минути и половина на терена овладя цели 13 борби.