Едно от звездите на Милуоки Бъкс – Крис Мидълтън, е отказал предложените от „елените” 13 милиона долара годишно по контракта и ще стане свободен агент през това лято, сподели агентът на баскетболиста пред ESPN.

27-годишният баскетболист е представляван от Майк Линдеман от Ексел Спортс. Предварителните информации гласяха, че Бъкс и Мидълтън планираха да работят заедно, като състезателят щеше да подпише дългогодишен контракт, който да е на максимална стойност. Той е свободен да парафира за пет години, през които да получи 190 милиона долара, или четири години – 141 милиона долара, но с друга организация.

Същевременно той бе приоритетът на Бъкс при преговорите от играчите, които могат да станат свободни агенти. Другите са Малкълм Брогдън, Бруук Лопес и Никола Миротич.

През тази година Мидълтън записа средни показали от 18,3 точки, шест бори и четири асистенции. Доброто му представяне с екипа на Бъкс направи така, че той взе участие и в All-Star двубоя през февруари в NBA. Неговият отбор достигна до полуфиналите в източната конференция в НБА, като отпадна от бъдещия шампион Торонто Раптърс.