Гардът на Бостън Селтикс Маркъс Смарт заяви, че не е „мръсен играч“ след стълкновение със Стеф Къри, при което звездата на Голдън Стейт Уориърс получи травма.

Къри напусна двубоя в Сан Франциско във втората четвърт, след като Смарт плонжира за спорна топка и тежестта му падна право върху левия крак на гарда на Голдън Стейт. Най-добрият стрелец от тройката за всички времена преминава ядрено-магнитен резонанс на стъпалото си след тежкото поражение на Уориърс от Селтикс с 88:110, за да стане ясно колко сериозна е контузията му.

Инцидентът, който предизвика гневна реакция у старши треньора на „воините“ Стив Кър, бе водеща дискусия след края на срещата. Кър определи действията на Смарт като „опасна игра“. „Мисля, че Маркъс плонжира в коляното на Стеф и заради това реагирах по този начин. Изпитвам огромно уважение към Маркъс, той е страхотен играч и боец. Бях негов треньор на Световното първенство преди няколко лета. Разговаряхме след срещата, всичко е наред. Но помислих, че това е опасна игра и му го казах“, коментира бившият играч на Чикаго Булс и Сан Антонио Спърс.

Смарт, от своя страна, заяви, че разбира критиките на Кър, но настоя, че никога не би наранил умишлено свой колега на паркета. „Кър прави това, което всеки друг треньор или човек би направил, а именно да подкрепя своите играчи. Аз и Стив имаме взаимоотношения от националния отбор на САЩ, така че той знае, че никога не се опитвам да нараня друг баскетболист. Стана ми адски неприятно, надявам се Стеф да е добре. Дори не го видях, просто плонжирах за топката и опитах да я отиграя. Наистина се чувствам зле след случилото се“.

„Знам кой съм, съотборниците и колегите ми знаят, че не съм мръсен играч. Сигурен съм, че ще ме обвинят в това. Това си е тяхно мнение“, добави гардът на „келтите“.