Бостън се наложи със 110:102 над Далас и записа 16-а поредна победа в Националната баскетболна лига на САЩ и Канада (НБА), след като Кайри Ървинг отбеляза десет от рекордните си за сезона 47 точки в продължението. Това остави Селтикс на върха на изток с баланс 16-2, но Кливланд и Торонто също са в продължителни победни серии.

Маверикс водеха с цели 13 точки в последната четвъртина, но както се случи не веднъж в последните 16 мача, Селтикс преодоляха огромния дефицит и спечелиха срещата, за да изравнят рекордната победна серия в клубната история. Изравняването в мача пък дойде за 96:96, след като Ървинг отне топката от Дирк Новицки и подаде за кош на Джейсън Тейтъм.

Ървинг отбеляза първите шест точки за Бостън в продължението. Джейлън Браун пък даде преднина на Селтикс при 104:102 само 1:39 преди сирената, а секунди по-късно пойнт гардът на лидерите в конференцията вкара нови две точки и си изработи нарушение от Йоги Ферел. Ървинг пропусна стрелбата от бялата линия, но авансът на Селтикс вече беше четири точки и Далас не намери начин да се върне в срещата.

Кливланд е в серия от пет победи след 116:88 срещу Детройт. Леброн Джеймс отбеляза 16 от 18-те си точки още през първата четвъртина, а Кавс завършиха полувремето с 11 тройки и преднина от 73:46. Разгромният успех подобри баланса на вицешампионите до 10-7 и освен това загатна, че Детройт (11-6) няма да се задържи дълго начело на дивизията.

Антъни Дейвис отбеляза 36 точки и спечели 15 борби при победа на Ню Орлиънс със 114:107 срещу Оклахома Сити. Пеликънс спечелиха срещата и без своята голяма звезда Демаркъс Къзинс, който беше отстранен от игра заради нарушение срещу Ръсъл Уестбруук в последната четвъртина. Преди да напусне, центърът отбеляза 18 точки и спечели девет борби.

Уестбруук, който получи удар с лакът от Къзинс, записа трипъл-дабъл при 22 точки, 16 борби и 12 асистенции, но също така завърши мача с много лош процент в стрелбата. Неговият тим пък остана на предпоследното място в Северозападната дивизия с баланс 7-9.

Ню Орлиънс е трети в Югозападната дивизия с 9-8, а Сан Антонио е втори с 11-6 след победата на Спърс с 96:85 срещу Атланта. Ламаркъс Олдридж отбеляза 22 точки и спечели 11 борби за успеха срещу Хоукс, които имат 20 поредни загуби в Сан Антонио в серия, започнала преди 20 години.

Бен Симънс отбеляза 27 точки, а Джоел Ембийд записа дабъл-дабъл при 15 пункта и десет борби за победа на Филаделфия със 107:86 срещу Юта. Ембийд пропусна сутрешната тренировка на Сиксърс и игра с болки в коляното, но беше водеща фигура за отбора си в последната четвъртина и завърши срещата със седмия си дабъл-дабъл през сезона.

След като блокира опит за кош на Донован Мичъл, Ембийд се обърна и изрече няколко думи към падналия на земята съперник, който обаче стана бързо и го бутна. Това предизвика техническо нарушение за Мичъл и овации за Ембийд от феновете на Филаделфия, които скандираха и "MVP, MVP, MVP" за своя любимец.

Играчите на Юта са далеч от нужното представяне за индивидуални трофеи и благодарение на това Джаз се намират на дъното на Северозападната дивизия с баланс 7-11. Филаделфия пък навлиза във все по-добра форма , но продължава да бъде на пет победи от Бостън в Атлантическата дивия./БТА