Маями Хийт оправда прякора си и "изгори" съперниците от Юта Джаз след 103:102 във вълнуващ мач от редовния сезон на НБА.

Двубоят в Маями бе един от най-качествените от началото на сезона като бе изпълнен с великолепни изпълнения и пред двата коша. Юта изглеждаше много близо до победата, но в самия край домакините успяха да стигнат до обрата и така вече имат четири поредни победи. За сметка на това Юта е с едва три успеха в последните си 16 двубоя.

Мачът започна по-добре за "горещите", които в един момент на първата четвърт водеха с 9 точки. Постепенно обаче Юта заигра по-добре, на полувремето губеше само с 2 точки, а през второто полувреме пое водачеството в резултата.

Най-големият аванс за джазмените бе 6 точки, но той бе такъв и само 3 минути преди края на мача. Няколко отлични защити на Маями и грешки на Юта обаче доведоха разликата до само точка около 30 секунди преди края. Джош Ричардсън с кош 5,1 секунди преди края даде аванс от една точка на Хийт, а в последвалото последно нападение Донован Мичъл не успя да вкара от трудна позиция и така успехът бе за Маями.

За победителите най-резултатни с по 16 точки бяха Горан Драгич и Тайлър Джонсън. Хасан Уайтсайд и Ричардсън се отчетоха с 14, 13 за Джеймс Джонсън и 12 за Кели Олиник. Най-резултатен в мача бе Донован Мичъл с 27 точки, Родни Хууд вкара 17 за Юта, а Табо Сефолоша 13.