Джоел Ембийд е преминал медицински прегледи и лекарите "са доволни от прогреса" на центъра на Филаделфия, който той е направил след операцията на менискуса на левия му крак, каза треньорът на тима Ник Нърс в събота, цитиран от АП.

"Мисля, че винаги има етапи, през които минават тези контузии", каза Нърс преди мача на отбора му срещу Шарлът.

"Всеки иска да знае колко дълго ще бъде. Но не се дават точни срокове, защото всеки оздравява различно. Ще приемем каквото и да стане и ще го чакаме да се завърне, когато е готов", каза още той.

Запитан дали Ембийд може да се завърне в отбора преди плейофите, той отговори: "Надявам се и съм уверен, че това може да стане".

Ембийд претърпя операцията на 6 февруари, като след това дълго време нямаше медицинско мнение по състоянието му. Самият играч заяви на 29 февруари, че вярва, че може да се върне за плейофите, но мълчанието от клуба бе притеснително.

Ембийд, който празнува 30-ия си рожден ден в събота, пропусна 21 мача на отбора след скъсването на менискуса срещу Голдън Стейт на 30 януари. През това време тимът на Филаделфия се свлече от трето място в Източната конференция до осма позиция, като в последните 21 мача има 8 победи и 13 загуби./БТА