Центърът на Филаделфия 76ърс Джоел Ембий каза пред репортери, че има намерение да се завърне в игра преди края на редовния сезон в Националната баскетболна асоциация.

Ембийд, който след малко повече от две седмици ще навърши 30 години, в момента се възстановява от операция на менискуса на лявото коляно.

"Планът е да се завърна в игра. Разбира се, всичко трябва да се развие правилно", каза камерунецът. 

Той разкри, че проблеми с коляното му датират още от края на миналия сезон, а през декември и януари дискомфортът в него е бил много сериозен, което е повлияло за решението за операция.

През следващата седмица медицинският екип на тима ще направи първа оценка на състоянието на коляното му след операцията на 6 февруари. По всяка вероятност обаче Ембийд ще се нуждае от още поне 2-4 седмици, за да може отново да играе баскетбол на най-високо ниво.

"Всичко зависи от това как ще реагира тялото ми, особено когато почнат натоварванията. Зависи как ще се чувствам. Ако съм добре, ще се върна. Но ако нещо ме притеснява, тогава ще продължа с рехабилитацията, докогато е нужно", добави още.

Преди да получи контузията центърът на Филаделфия имаше показатели от 35,3 точки, 11,3 борби, 5,7 асистенции и 1,8 чадъра средно на мач. С представянето си той бе фаворит на букмейкърите за втора поредна награда за "Най-полезен играчи" и трети пореден приз за най-добър реализатор.