ЛеБрон Джеймс и неговият Лос Анджелис Лейкерс изнесоха открита баскетболна лекция на гостуващия Финкс Сънс в „Стейпълс Сентър”. „Езерняците” съсипаха противниците си със 120:96. Крал Джеймс този път не беше нужен в пълната си класа и затова се задоволи само с лидерството по асистенции в срещата.

Единственият позитив за гостите, които си остават най-слабия тим в Западната конференция (4 победи и вече 19 загуби), беше силната първа четвърт, когато „слънцата” се възползваха от зле построената защита на домакините. Това им даде аванс от 31:21 точки, ала оттук нататък на паркета имаше само един тим.

Само в следващата четвърт Лейкърс наниза 40 точки и пусна едва 15 в своя кош, което бързо постави мача в желаното от болшинството фенове по трибуните русло. Разликата систематично набъбваше, като Джеймс получи сериозна почивка за финалната четвърт.

Кайл Кузма завърши като най-резултатния на паркета не само за Лейкърс, но изобщо в мача с 23 точки, изпреварвайки само с една Джеймс. Тайсън Чандлър може и да отбеляза само 3 точки, но спомогна с цели 11 борби.

За Финикс най-полезен беше Ричаун Холмс с 15 точки, а Джош Джаксън и Тревър Ариза допринесоха с по 13.