Една от най-големите звезди в НБА ЛеБрон Джеймс ще се наложи да почака още малко, преди да се върне отново на терена. Очакванията бяха универсалният играч на Лос Анджелис Лейкърс да е на линия за битката с градския съперник Клипърс в петък сутринта българско време, но изглежда ще я пропусне. 

Краля се включи за първи път на 100% в занимание на целия отбор в сряда вечер. Той показа, че болката вече е зад гърба му, но ще му трябват още няколко занимания, за да се върне изцяло готов и напълно възстановен в мачовете. 

ЛеБрон получи разтежение на мускул в слабините по време на мача с Голдън Стейт Уориърс навръх Коледа. Първоначалните очаквания бяха да отсъства само десетина дни, но се оказа, че травмата му е по-сериозна и лекарите определиха период за завръщане между четири и шест седмици. 

Така той ще се върне на терена в неделя, именно в мач срещу Уориърс. Тогава ще станат 41 дни от получаването на контузията, така че всичко вече би трябвало да е зад гърба му. Без него в състава до момента Лейкърс са изиграли 17 мача, в които балансът им е ужасяващ - 6 победи и 11 загуби. 

Това е най-дългото отсъствие в кариерата на ЛеБрон Джеймс заради травма. Макар вече да е на 34 години и да има над 1000 мача зад гърба си, той винаги е пазел тялото си от сериозни наранявания.