Индиана Пейсърс победи Кливланд със 106:102 и сложи край на серията им от 13 поредни победи. Виктор Оладипо вкара 33 точки и спечели 8 борби при успеха на Пейсърс.

Индиана също така регистрира трета поредна победа, както и 9-а в последните си 12 мача и става първият отбор, който побеждава Кавалиърс два пъти за един сезон.

ЛеБрон Джеймс вкара 29 точки и взе 10 борби, както и прибави 8 асистенции за Кавс, Кевин Лав пък наниза 20 точки. Тимът им имаше седем поредни победи като гост и регистрира първо поражение след това в Хюстън на 9-и ноември.

Пейсърс направиха серия от 11:2 в края на третата част, за да вземат добър аванс. Кавалиърс намалиха на 86:93 малко над 9 минути преди края, а след това скъсиха и до три точки- 95:96 с тройка на Джей Ар Смит 2:48 минути преди сирената. Но Боян Богданович от домакините също отговори с тройка, а Оладипо вкара един наказателен удар, както и тройка след това за 103:97. Смит вкара нова тройка 10 секунди преди края, а със сирената Лав пропусна от тройката, като топката беше овладяна от Майлс Търнър и всичко приключи с успех на Пейсърс.

Голдън Стейт победи Детройт със 102:98, като Кевин Дюрант вкара 36 точки, а 13 от тях в третата част. Уориърс са си лидери в Тихоокеанската дивизия, а и в цялата Лига с 21 победи и 6 поражения. Това е шеста победа от шест мача в тази поредица гостувания за тима. В последните два мача те играят без Стеф Къри, който контузи десния си глезен.

Детройт имаше шанс да изравни резултата в последните секунди, но стрелбата на Реджи Джаксън не беше прецизна.

Сан Антонио Спърс прекъсна серията от четири победи на Бостън, който е лидер в Източната конференция с 22 победи и 5 поражения. Спърс обаче спечелиха със 105:102, като Ману Джинобили вкара тройка 5 секунди преди края. Така усилията на Кайри Ървинг, нанизал 36 точки за гостите, не получиха удовлетворение. Джинобили взе топката след спечелена борба в атака, а ЛаМаркъс Олдридж вкара 27 точки и 10 борби.

Ървинг, който е вкарал рекордните в кариерата си 57 точки именно срещу Сан Антонио през 2015-а година като играч на Кливланд, наниза 6 от 10 опита от тройката, но пропусна последните си два пъти.

Спърс играха без Кауай Ленард и Кайл Андерсън, а днес се контузи и Дани Грийн през първото полувреме - разтежение на мускул на лявото бедро.

Чикаго Булс се наложи над Шарлът със 119:111 след продължение, което е едва 4-а победа за "Биковете" от началото на първенството. Новобранецът Лаури Марканен се отличи с 24 точки и 12 борби, като това е първа победа за Булс след 10 поражения, но въпреки това остават на последното място на Изток.

Миналогодишният шампион на Атлантическата дивизия Торонто се справи с Мемфис със 116:107 у дома и сега държи 2-ата позиция с баланс 16/7. ДеМар ДеРоузън вкара 26 точки за Раптърс, а Серж Ибака направи личен рекорд за сезона с 21.