Неостаряващият Дирк Новицки изигра поредния си голям мач за Далас Маверикс. Германецът поведе тима си към разгромния успех над Лос Анджелис Клипърс с 26 точки разлика - 108:82. 

Макар да не беше най-резултатен за тима си, той отбеляза тройки в ключови моменти, а дори неочаквано пребори ДеАндре Джордан за важни борби под коша и беше добре познатият лидер. 

Далас пое водачеството в тази битка от самото начало и в абсолютно нито един момент от двубоя не го изпусна. На моменти тя достигаше дори 33 точки, но в крайна сметка Клипърс успя малко да го намали и да не падне с толкова фрапантна разлика. 

Освен Новицки, страхотен мач за Маверикс направи и Джей Джей Бареа. Плеймейкърът всъщност беше най-резултатен за тима си, нанизвайки 21 точки и правейки 10 асистенции, като по този начин завърши с дабъл-дабъл. 

Германският ветеран остана с 16 точки и беше втори най-резултатен. Най-добър борец под коша за победителите беше Харисън Барнс, който овладя 10 борби и беше единственият с двуцифрен показател в този аспект от Далас. 

Лу Уилямс беше най-резултатен за гостите от Лос Анджелис, като наниза 18 точки. ДеАндре Джордан завърши с дабъл-дабъл от 14 точки и 17 борби. Но играта на тима беше под всякаква критика, като първата тройка падна беше вкарана едва в началото на третата четвърт. 

След този развой Клипърс остана на десетата позиция в конференцията си със само 8 победи от 21 мача. Далас остава на дъното на Запад, записвайки едва шестата си победа от 23 двубоя.