Стивън Стамкос завърши с четири точки при два гола и две асистенции за победата на Тампа Бей с 6:1 срещу Далас в мач от редовния сезон в Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). Андрей Василевски пък отрази 27 удара на вратата на лидерите в генералното класиране в двете конференции и се наложи над своя ментор Бен Бишъп.

Стамкос има десет гола и е лидер по точки в НХЛ с 35, след като вече е напълно възстановен от контузия в менискуса, извадила го от игра през по-голямата част от миналия сезон.  Михаил Сергачов, Брейдън Пойнт, Джейк Дочин и Никита Кучеров също се разписаха за Светкавиците, които вече имат баланс от 15-2-2 и водят в общото класиране с актив от 32 точки.

Василевски беше резерва на Бишъп цели три години в Тампа Бей, но ветеранът беше изпратен в Лос Анджелис през февруари. Той все още държи рекорда по победи за Светкавиците със 131, докато Василевски е с 26-5-3 след поемането на титулярната позиция. 

Тампа Бей остана на шест точки пред Торонто в Атлантическата дивизия, след като Кленовите листа се наложиха с 1:0 след продължение срещу Ню Джърси. Уилям Нюландер вкара 2.2 секунди преди края на допълнителната част, а Фредрик Андерсен спаси 42 шайби за шътаута и петата поредна победа на Торонто в лигата.

Ню Джърси, за който Кори Шнайдер отрази 24 удара, остана начело на Столичната дивизия, но вече при равенство в точките с Питсбърг. И двата отбора имат по 25, след като Патрик Хорнквист и Джейк Гюнцел се разписаха в първата третина за шампионите при победата с 3:1 срещу Отава. Райли Шиън добави гол на празна мрежа, а Мат Мъри спаси 21 удара.

Сейнт Луис остана начело на Западната конференция, след като победи с 4:1 Едмънтън. Брейдън Шен вкара два гола и подаде за трети, а по една шайба записаха още Владимир Соботка и Александър Стийн. Джейк Алън пък отрази 29 удара и Блус подобриха баланса си до 14-5-1, водейки с четири точки пред втория в конференцията Уинипег.

Джетс надвиха с 3:2 Филаделфия, след като Брайън Литъл вкара решаващия гол при дузпите. Марк Шайфел изравни за 2:2 само 49 секунди преди края на редовното време, когато Конър Хелебюк бе на пейката за допълнителен човек в атака, а другото попадение беше дело на Матийо Перо. Той се завърна в игра, след като пропусна 12 мача заради контузия./БТА

Резултатите от мачовете в НХЛ, които се играха през ноща на 16 срещу 17 ноември:

Лос Анджелис - Бостън 1:2
Сан Хосе - Флорида 0:2
Ванкувър - Лас Вегас 2:5
Колорадо - Вашингтон 6:2
Едмънтън - Сейнт Луис 1:4
Минесота - Нешвил 6:4
Уинипег - Филаделфия 3:2 след дузпи
Монреал - Аризона 4:5
Отава - Питсбърг 1:3
Тампа Бей - Далас 6:1
Торонто - Ню Джърси 1:0 след продължение
НЙ Айлъндърс - Каролина 6:4

Източна конференция
дивизия Метрополитън - Ню Джърси 25 точки, Питсбърг 25, Кълъмбъс 23
Атлантическа дивизия - Тампа Бей 32, Торонто 26, Отава 21

Западна конференция
Централна дивизия - Сейнт Луис 29, Уинипег 25, Нешвил 22
Тихоокеанска дивизия - Лос Анджелис 24, Лас Вегас 23, Сан Хосе 20