Националната баскетболна асоциация обяви окончателния списък с участници в конкурсите за най-добри умения, стрелба от тройката и забивки, които съпровождат ежегодния "Мач на звездите".

Като най-атрактивна се очертава да бъде надпреварата в стрелбата от далечна дистанция, за която са заявени германският ветеран Дирк Новицки, братята Стеф и Сет Къри, младата звезда на Финикс Девин Букър и участниците в "Мача на звездите" Деймиън Лилард и Кемба Уокър.

В конкурса за най-добри умения с топката ще има засилено балканско присъствие, тъй като участие ще вземат словенеца Лука Дончич, сърбина Никола Йокич и черногореца Никола Вучевич. Младите крила на Бостън и Лос Анджелис Лейкърс Джейсън Тейтъм и Кайл Кузма също ще покажат на какво са способни.

Конкурсът по забивки, който традиционно генерира най-сериозен интерес у феновете на баскетбола, ще изправи един срещу друг четирима от младите играчи в лигата. Това са центърът на Атланта Джон Колинс, и гардовете Денис Смит-младши от Ню Йорк, Майлс Бриджес от Шарлът и Хамиду Диало от Оклахома.

"Мачът на звездите" в НБА ще се състои на 17 февруари в Шарлът, а ден по-рано на същото място са и конкурсите за забивки, стрелба от тройката и за умения.

Списък с участниците в различните конкурси към "Мача на звездите":

- по забивки: Джон Колинс (Атланта), Денис Смит-младши (Ню Йорк), Майлс Бриджес (Шарлът), Хамиду Диало (Оклахома);

- по стрелба от тройката: Крис Мидълтън (Милуоки), Стеф Къри (Голдън Стейт), Кемба Уокър (Шарлът), Деймиън Лилард (Портланд), Дирк Новицки (Далас), Дани Грийн (Торонто), Сет Къри (Портланд), Девин Букър (Финикс), Джо Харис (Бруклин), Бъди Хийлд (Сакраменто);

- по умения: Майк Конли (Мемфис), Лука Дончич (Далас), Джейсън Тейтъм (Бостън), Тре Йънг (Атланта), Де'Аарън Фокс (Сакраменто), Никола Йокич (Денвър), Кайл Кузма (Лос Анджелис Лейкърс), Никола Вучевич (Орландо)./БТА