Една от емблемите на Далас Маверикс Дирк Новицки ще започне рекордния си 21-и сезон с клуба в най-кратки срокове. Според лекарския щаб на тима, германецът трябва да се върне на терена след травмата си "някъде в следващите пет мача". 

Предстоящата поредица за Маверикс е с Хюстън Рокетс на 29 ноември, с ЛА Лейкърс на 1 декември, с ЛА Клипърс на 3 декември, с Портланд Трейлблейзърс на 5 декември и с Ню Орлиънс Пеликанс на 6 декември. Точно мачът с "пеликаните" е последната възможна дата за завръщането му, но се очаква то да се случи дори по-рано. 

40-годишната звезда се оперира в края на миналия сезон заради проблеми с глезена. Очакваше се да е на линия за старта на лятната подготовка на Далас, но се получи възпаление, което отложи появата му на терена с поне три месеца. 

Сега болката е в миналото, но Новицки все още трупа практика, като постепенно увеличава натоварванията в тренировките, стигайки почти абсолютния максимум в последните дни. Дори наставникът Рик Карлайл се надяваше да го ползва още срещу Лейкърс на 1 декември, но това е прекалено рано. По-вероятно е да се появи срещу Портланд. 

В момента, в който Новицки се появи на терена през този сезон, той ще счупи рекорда за най-много сезони с един отбор в НБА. Досега той го дели с Коби Брайънт, който имаше 20 поредни кампании с Лос Анджелис Лейкърс, преди да се откаже през 2016 г.