Ник Кирьос заяви след края на осминафиналния си двубой с Рафаел Надал, че мисълта за Коби Брайънт, който загина в хеликоптерна катастрофа заедно с дъщеря си Джана и още седем души, го е мотивирала срещу испанеца.

Въпреки загубата в 4 сета срещу легендарният испански тенисист, австралиецът отдаде почит към примера, който е получил от кариерата и успехите на баскетболната легенда.

„Никога не съм се срещал с Коби, но го уважавам много. Следя кариерата му откакто се помня. Научих за новината сутринта, докато наблюдавах мачовете у нас – бях съсипан, приех го тежко. Но това ме и мотивира днес срещу Рафа заради начина, по който той се отнасяше ежедневно към спорта“, започна австралиецът.

„Това, с което ще бъде запомнен той от всички нас, са именно отдадеността, класата и човещината. Когато изоставах с пробив в четвъртия сет, Коби ме мотивира да се боря до край. Днес Рафа беше обаче твърде добър в ключовите моменти – разбира се, имах своите шансове в третия и четвъртия сет, но, какво да ви кажа, случва се. Определено мисълта за Коби ми помогна срещу него днес на корта“, завърши Кирьос.

Надал ще се изправи срещу Доминик Тийм в спор за място на полуфиналите в Мелбърн. /БГНЕС