Един от най-титулуваните и обичани отбори в НБА Лос Анджелис Лейкърс получи ултиматум за по-добро представяне през следващия сезон. Той дойде от президента на клуба Джийни Бъс, дъщеря на починалия преди две години дългогодишен собственик на "Еерняците" Джери Бъс. 

Откакто строителният предприемач се спомина преди две години, отборът е в ужасяваща форма. Този сезон Лейкърс са сред най-слабите отбори в Западната конференция и нямат никакви шансове за плейофите. И това им се случва за втора поредна година. 

Това никак не се харесва на ръководството и на Джийни Бъс и тя изиска много по-добро представяне занапред. В същото време увери, че каквото зависи от нея и босовете, ще бъде направено. 

"Бях уверена от шефовете на баскетболните операции на клуба, че съвсем скоро ще се върнем в позицията на водещ отбор. Дори през следващия сезон трябва да има подобни обнадеждаващи резултати."

"Каквото зависи от нас, ще бъде направено, а в същото време нямам причина да не вярвам на хората от баскетболния ни екип. Само че трябва да отбележа, че ако скоро няма резултати, ще се наложи да направим промени. И това се отнася за абсолютно всички нива", заяви Бъс с ултимативен тон. 

В последните два сезона "Езерняците" са трагични и заради липсата на голямата им звезда Коби Брайънт, който постоянно е преследван от травми. Той обаче ще е на линия за следващия сезон, който вероятно ще му бъде и последен и с него се свързват надеждите за добро представяне.