ЛеБрон Джеймс отказа да продължи договора си с Кливланд Кавалиърс и ще стане свободен агент от 1 юли, предава ESPN. Джеймс трябваше да информира борда на Кавс до 23:59 в петъчния ден за решението му, тъй като тогава ще изтече възможността за удължаването му.

Решението, което е взето от четирикратния MVP бе очаквано, като той ще e част от листата на играчите, които са свободни агенти през това лято. Пол Джордж, Крис Пол и ДеМаркъс Къзънс са другите големи имена от листата с играчи.

Свободните агенти ще могат да преговарят с други отбори от 00:01 в неделя, като предварителнте очаквания са ЛеБрон да избира между Лос Анджелис Лейкърс, Филаделфия и Хюстън Рокетс.

Джеймс е бил в тази ситуация на два пъти през своята кариера, като първият е през 2010, когато му изтича контракта със Кливланд, след което избра да премине в Маями Хийт, където спечели две титли. През 2014 той напусна Южния бряг и се завърна в Кавс, където дойде третият му триумф в НБА. Начинът, по който бе направен изборът му да премине в Маями, е полемичен до ден днешен. Краля се включи в голяма американска телевизия, за да изнесе едночасово предаване, в което накрая заяви, че отива да печели титли на юг.

ESPN съобщава, че Кавс може да предложи на ЛеБрон петгодишен договор, който да му донесе 207 млн. долара, докато всеки друг може да му предложи 152 милиона за четири години.

През тази година ЛеБрон завърши на второ място в борбата за най-добър играч на сезона, след като събра 738 точки. Те го оставиха далеч зад първия Джеймс Хардън, който калкулира 965 точки от гласовете.

Американският медиен гигант твърди, че по всяка вероятност Краля ще предпочете Лейкърс, който се гласи да изгради суперотбор, който да конкурира другите отбори на Запад и да се бори за пръстените. „Езерняците” имат апетити и към играча на Сан Антонио Спърс Кауай Леонард.