Суперзвездата на баскетбола Леброн Джеймс спечели наградата за „Спортист на годината“ от американското списание „Times“.

Изданието отбелязва участието на играча на тима от НБА Лос Анджелис Лейкърс в публични кампании за борба с расовата дискриминация в САЩ, както и за увеличаване на избирателната активност. Според На страниците на списанието пише още, че много известни американски спортисти са се присъединили към тази дейност, следвайки примера на Джеймс.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

По-специално спортистът е помогнал на младите хора да работят в избирателни секции преди общите избори на 3 ноември в САЩ. Предполага се, че те е трябвало да заменят по-възрастните служители, тъй като за последните инфекцията от коронавирус представлява по-голяма опасност.

Джеймс беше обявен за най-полезен играч на финалите на НБА през октомври. Той е четирикратен шампион в Лигата (два пъти с Маями, веднъж с Кливланд и Лейкърс), а за четвърти път спечели и наградата за най-полезен играч във финалната серия, ставайки първият баскетболист в историята, получил това отличие с три различни отбори. Единствено Майкъл Джордан има повече такива награди - шест.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.