Една от модерните икони на Националната баскетболна асоциация – Коби Брайънт обяви края на своята кариера. Петкратният шампион в НБА с Лос Анджелис Лейкърс заяви, че ще се оттегли от спорта в края на сезона, който дотук е най-лошият за него.

37-годишният гард играе своята 20-а кампания в лигата, но дотук има отчайваща успеваемост от 32 процента при изтсрелите към коша. Брайънт се сбогува емоционално с поема преди мача срещу Индиана Пейсърс.

„Моето сърце може да поеме ударите, моят ум – да се справи с натоварванията. Моето тяло обаче знае, че е време да кажа сбогом“, каза един от великаните между двата коша.

„И това е окей. Готов съм да си тръгна. Искам да го знаете, за да можем заедно да преживеем заедно всеки един миг, който ни е останал. Без значение дали е добър или лош. Дадохме си един на друг всичко, което можахме.“


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS


Брайънт започна своята кариера в НБА през 1996 година, като влезе при професионалистите директно след гимназията. Той бе избран под номер 13 в драфта от Шарлот Хорнетс, които по-късно го размениха за Владе Дивац и така за Коби започна авнтюрата с Лейкърс.

В богатата си кариера той постигна пет шампонски титли, 17 пъти бе в мача на звездите, 12 пъти попадна в отбора на най-добрите защитници. Неговите 20 години в Лейкърс са най-дългият период, който играч от НБА изкарва в един отбор.

Следващият мач на Лейкърс ще бъде срещу Филаделфия Севънти-сиксърс и Коби ще има шанса да започне дългото си сбогуване в своя роден град.