Баскетболната легенда Майкъл Джордан остави редица от настоящите звезди – в това число двете най-големи имена в 21 век Коби Брайънт и Леброн Джеймс в Националната баскетболна асоциация, докато обявяваше кой влиза в неговия идеален отбор.

Същото обаче важи и за редица други велики баскетболисти, които бяха съвременници на Джордан, като все пак свободните места бяха само пет. Молбата към Въздушния бе отправена от компания за електронни игри, която съвсем скоро ще пусне новият си НБА симулатор.

Естествено, в идеалния отбор присъства самият Джордан, а първият му избор бе легендата на Лос Анджелис Лейкърс Меджик Джонсън. Двамата играха заедно в олимпийския Дрийм тийм от 1992 година, като гардът е считан за един от най-добрите в историята на баскетбола.

Петорката  се допълва от Джеймс Уъри, Хакийм Олайджъуон и дългогодишният партньор на Извънземния в Чикаго Булс – Скоти Пипън. Уърти може да се похвали с три титли от НБА (всичките с Лейкърс, където прекарва цялата си кариера) и прякора си "Джеймс за големите мачове" (Big Games James), докато Олайджъуон минава за един от най-добрите центрове, играли някога в лигата.