Кливланд успя да спечели домакинския си мач срещу Сан Антонио с 97:95, въпреки отсъствието на звездата си Леброн Джеймс. В мача от Националната баскетболна асоциация "кавалерите" реализираха осем поредни стрелби и постигнаха обрат при втория си пореден двубой без Джеймс, който страда от контузия в глезена.

Делонте Уест от Кливланд вкара 10 от своите общо 16 точки в последната четвърт, а неговия съотборник Мо Уилямс добави 17 точки и 8 асистенции. Кливланд е с актив от 50 победи и 15 загуби и се намира на първо място в Източната конференция. Ману Джинобили реализира 38 точки за "шпорите", в това число и седем тройки, но те не се оказаха достатъчни за нещо повече от драматична загуба.

Преди този мач Сан Антонио имаше четири поредни победи. Кливланд пък не можеше да разчита и на друг контузен баскетболист Шакил О'Нийл. В друг мач от НБА Шон Мериън реализира 29 точки и овладя 14 борби при победата на неговия Далас със 125:112 навън срещу Минесота.

За 12-ата поредна победа на Маверикс 24 точки вкара Дирк новицки, а Карън Бътлър се отличи с 23. Отборът на Далас няма загуба от 16 февруари насам и се намира на второ място в Западната конференция с актив от 44 победи и 21 загуби. Дарън Колисън наниза 16 точки и подаде рекордните за кариерата си 20 асистенции при успеха на Ню Орлеанс у дома срещу Голдън Стейт със 135:131. С тази победа "стършелите" спряха неприятната си серия от четири поредни загуби. Маркъс Торнтън и Дейвид Уест завършиха с по 28 точки в състава на Ню Орлеанс.