Клей Томпсън отбеляза 38 точки, а Дреймънд Грийн записа "трипъл-дабъл" за победа на Голдън Стейт със 114:110 над Хюстън в мач от Националната баскетболна лига на САЩ и Канада. С това Уориърс се върнаха на победния път, след като допуснаха едва второто си поражение от началото на сезона в сряда срещу отбора на Далас. 

Голдън Стейт отново беше без звездата си Стеф Къри, който пропусна втори пореден мач заради оток в глезена на левия крак. Неговите съотборници обаче бяха почти безгрешни, а Томпсън беше в центъра на вниманието със шест точни стрелби от зоната за три точки. Грийн пък завърши мача с рекордните в кариерата си 16 асистенции, към които успя да добави 10 точки и 11 спечелени борби. 

Джеймс Хардън отбеляза 30 точки за отбора на Хюстън, който е в серия от седем поредни поражения срещу Голдън Стейт в мачове от редовните сезони на НБА. Дуайт Хауърд пък завърши новогодишната вечер с 21 точки, 13 спечелени борби и три блокирани изстрела. 

Също в серия от седем поредни поражения, но като цяло в НБА, е отборът на Финикс. Последната загуба на Сънс дойде именно в навечерието на новата година, след като те отстъпиха със 106:110 срещу лидера в Северозападната дивизия Оклахома Сити. Тъндър, за които Ръсъл Уестбруук отбеляза 36 точки и добави 12 асистенции, са трети в генералното класиране на НБА зад Голдън Стейт и Сан Антонио. 

Лос Анджелис Клипърс остана единственият преследвач на почти сигурния шампион в Тихоокеанската дивизия - Голдън Стейт. Клипърс надвиха с 95:89 Ню Орлиънс, след като Джонатан Редик отбеляза 26 точки във втора поредна вечер. /БТА