Лидерът в редовния сезон и шампион Голдън Стейт надигра Кливланд с 89:83 в повторение на финалния плейоф за титлата от миналия сезон в НБА.

Дреймънд Грийн завърши с 22 точки и 15 борби, а Стивън Къри добави 19 точки за успеха на Уориърс. ЛеБрон Джеймс бе най-резултатен за Кливланд с 25 точки, но усилията му не бяха достатъчни и поражението прекъсна серията на отбора от шест поредни победи.

Двата отбора се срещнаха в плейофа за титлата миналия сезон, като Голдън Стейт спечели в шест мача. Лос Анджелис Клипърс надигра градския съперник Лейкърс с 94:84. Крис Пол завърши с 23 точки, а Джей Джей Редик добави 14 за успеха на Клипърс. Ветеранът Кбе Брайънт вкара 12 точки за Лейкърс в рекордния си и последен 16-и мач навръх Коледа. Кобе, който се отказва от спорта след края на сезона, игра 26 минути и изгледа от пейката последната четвърт.

Маями спечели трудна победа с 94:88 след продължение срещу Ню Орлиънс. Крис Бош бе най-полезен за "горещите" с 30 точки и 10 борби, а Дуейн Уейд добави 19 точки за успеха. Чикаго се наложи над Оклахома Сити със 105:96 в друга среща от коледния кръг в НБА. Джими Бътлър наниза 23 точки, а Пау Гасол добави 21 точки и 13 борби за успеха, с който "биковете" прекъснаха серия от три поредни загуби. Кевин Дюрант бе най-резултатен с 29 точки, а Ръсел Уестбрук добави 26 точки за Оклахома./БТА