Наставниците на Милуоки Бъкс и Оклахома Сити Тъндър - Майк Бъдънхолзър и Били Донован, ще си поделят наградата за "Старши треньор на годината", която се връчва от Националната баскетболна асоциация на треньорите.

"За мен е голяма чест и гордост да получа признание от останалите треньори, които са страхотни хора и аз много уважавам", заяви в изявление Донован.

Бъдънхолзър, който печели отличието за втора поредна година, поздрави Донован и благодари на останалите наставници в лигата за техните гласове и за тяхната подкрепа.

Наградата за "Старши треньор на годината" бе на косъм от това да се подели между трима души, след като Ник Нърс, извел Торонто Раптърс до титлата преди година, остана на само един глас зад двамата победители.

"Майк и Били напълно заслужават наградата", каза Нърс.

"Милуоки е отборът с най-добри показатели в цялата лига за втора поредна година, докато с представянето си Оклахома надмина очакванията на абсолютно всички", добави още старши треньорът на Торонто.

Награда, която носи името на дългогодишния председател ан треньорската асоциация Майкъл Голдбърг, се определя чрез гласуване на всички 30 старши треньори в лигата. През тази година гласове за нея освен Бъдънхолзър, Донован и Нърс получиха още Тайлър Дженкинс от Мемфис Гризлис, Нейт МакМилан от Индиана Пейсърс, Ерик Сполстра от Маями Хийт, Брад Стивънс от Бостън Селтикс и Франк Вогел от Лос Анджелис Лейкърс.

Това е вторият случай, в който отличието се поделя след 2017 година, когато копобедители в анкетата бяха Ерик Сполстра и Майк Д'Антони от Хюстън Рокетс.