Джо Джонсън реализира 18 точки за победата на Бруклин с 95:83 като гост на Бостън в среща от редовния сезон на Националната баскетболна асоциация. Андрей Блатч добави още 17 точки и 13 борби за победителите, докато Рахон Рондо от домакините беше отстранен от игра заради сбиване.

Гардът на Селтикс се спречка с Крис Хъмфрис и изгледа по-голямата част от двубоя от съблекалните. Джералд Уолъс и Крис Хъмфрис от Бруклин също бяха изгонени заради инцидента. Кевин Гарнет реализира 16 точки и овладя 10 борби, а неговият съотборник Пол Пиърс вкара 14 точки за Бостън. Рондо имаше три асистенции преди да бъде отстранен от игра във втората четвърт.

"Мрежите" от Бруклин поведоха с 21 точки във втората половина на двубоя и до края на позволиха на домакините да съкратят значително аванса им.

В друга среща от НБА, играна през нощта, Луол Денг реализира 22 точки и хвана 6 борби за победата на Чикаго със 101:78 у дома срещу Далас. Петима състезатели на "биковете" стигнаха границата от 11 точки и имат основна заслуга за ценния успех. Нейт Робинсън добави още 14 точки и 6 асистенции за домакините, а неговият съотборник Джими Бътлър завърши с рекордните за кариерата си 13 точки. Йоаким Ноа се отличи с 13 точки, 10 борби, 5 асистенции и 3 чадъра за "биковете", които прекъснаха серията си от три поредни загуби.

Шон Мериън беше най-резултатен за Далас с 18 точки.

Ману Джинобили вкара 20 точки, а Гари Нийл добави още 19 за победата на Сан Антонио със 110:89 срещу Орландо. Тим Дънкън вкара 15 точки за 27 минути, а Тони Паркър се отчете с 14 точки и 8 асистенции. Успехът е пети пореден за Спърс и осми поред в мачовете на отбора далеч от дома. Арън Алфало беше най-резултатен за Орландо с 16 точки, а Джамир Нелсън добави още 14.