Щабът на националния отбор по баскетбол живо се вълнуваше от случващото се с футболните им колеги. Снощи воденият от Станимир Стоилов тим победи Черна гора с 4:1, а във Вроцлав баскетболисти и треньори търсеха информация за мача на Националния стадион. Не е тайна, че Стоилов и Константин Папазов са в близки приятелски отношения, и винаги демонстрират подкрепа един към друг.

Заради невъзможността да гледат мача на футболния тим по телевизията в Полша, баскетболистите се допитваха до Интернет, за да следят развоя на събитията в София. След 0:1 за Черна гора, настроението бе леко помрачено, но двата бързи гола в края на първото и в началото на второто полувреме го поправиха.

През вторите 45 минути голяма част от треньорския щаб на България, и доста от играчите, бяха във фоайето на хотел „Меркюри”, където скаутите на Пини Гершон Тони Дечев и Любо Минчев се редуваха да съобщават резултата и промените на стадион „Васил Левски”. Всички се надяваха и на успех на Кипър над Ейре, но в крайна сметка не дочакаха радостна вест от този мач.

Кампанията на баскетболистите на Европейското първенство стартира на 7 септември с двубой срещу домакина на шампионата Полша.