Баскетболистите от националния ни отбор ще направят само една тренировка в днешния последен ден преди старта на Европейското първенство в Полша. Водените от старши треньора Пини Гершон състезатели ще се съберат за второто си занимание на местна земя в 15 часа българско време.

Играчите вече опитаха паркета на залата, в която ще се играят трите двубоя от групата още няколко часа след пристигането си вчера. Съоръжението е една от гордостите на град Вроцлав, но работата по реставрацията на залата все още не е напълно завършена. Техническата конференция преди сблъсъка с Полша също предстои днес, като българите трябва да облекат червените си екипи утре от 19.15 часа.

По обед националите имат предвиден видео разбор за играта на утрешния си първи противник на Евробаскет 2009 – Полша. Отборът на домакините, както и българите, турците и литовците са събрани в един хотел във Вроцлав – тризвездния Меркюр Панорама.

Хотелът предлага чудесни условия за състезателите, като част от баскетболистите се възползваха снощи след вечеря от разположението му, за да разгледат част от центъра на града, където са настанени.

България се готви за едва второто си участие на Европейско първенство за повече от 15 години, след като игра на шампионата на Стария континент през 2005-та година, където срещна два от настоящите отбори в предварителната група – Турция и Литва.