Селекционерът на националния отбор по баскетбол на Израел Ерез Еделщайн заяви, че познава добре българския тим. Израелците, които са следващият съперник на България в европейските квалификации вече са в София, където в неделя ще гостуват на националния ни тим в зала „Универсиада”. Съставът на Израел пристигна директно от Холандия, където игра мача си от втория кръг на квалификациите и снощи направи първа тренировка на българска земя, макар и в съкратен вид. Заниманието се проведе в зала „Румен Пейчев”. В щаба на Израел е и бившият кондиционен треньор на българския национален отбор Ави Ковалски.

„Няма друг начин освен да се справяме с пътуванията. Програмата ни е такава. Това е положението и точно затова дойдохме по-рано вместо да пътуваме до Израел и обратно”, сподели селекционерът на Израел Ерез Еделщайн пред Gong.bg след тренировката.

„Мачът в Холандия беше труден. Те са доста агресивен тим, беше тежко да се играе там. Освен това не играхме в Амстердам, а имахме още три часа път с автобус. Не беше хубав за гледане мач, както срещу Черна гора, където беше като в Лятната лига. Разбира се съм щастлив, че спечелихме мача”, коментира още Еделщайн и добави:

„Да, гледахме мачовете на България. Имате отбор с много умения, много талантлив. Познавам българския баскетбол и играчите. Познавам Левски и Балкан от Балканската лига, както и Лукой от Еврокъп.”

За шансовете на отборите в групата Еделщайн заяви: „Ситуацията в групата е доста динамична и може би следващият мач ще даде някакви насоки. Всеки един мач е решаващ.”